näring för kvällen



herren skall alltid leda dig,
han mättar dig i ödemarken
och ger styrka åt benen i din kropp.
du skall bli som en vattenrik trädgård,
en oas där vattnet aldrig sinar.
J E S A J A   5 8 : 1 1

ajajaj

så här kan det gå när man ska göra fiskgratäng:



varför? ja det undrar vi också.

ajajaj.

moi



insåg att jag bara lägger upp bilder på mattias, trots att det inte är han som bloggar.
dags för ändring! här är jag. med fläta för ovanlighetens skull.

lökigt



bra knep för den som vill hålla sig från tårar vid långvarig lökhackning. rosa solbrillor och tändstickor i mungipan!

1:a advent

mysigt att julen är på gång på riktigt nu! i och för sig har jag tjuvstartat för länge sen med både julpynt pepparkaksbak och glögg tillsammans med våra vänner här uppe!



mattias satsar på pepparkaksgrissinis.



rebecka, nena och mattias bakar å bakar å bakar å bakar å ...





robin var med..

egengjord pepparkaksdeg är såklart godast. här kommer receptet:

G A M M E L M O R M O R   H I L M A S   P E P P A R K A K O R

100 g smör
1,5 dl vispad grädde
1,5 dl sirap
100 g farinsocker
100 g strösocker
1 msk kanel
0,5 msk ingefära
0,1 msk kryddnejlikor
0,65 kg vetemjöl (ev. mindre)
1 msk bikarbonat

rumstempererat smör rörs smidigt och blandas med grädde, sirap, farinsocker, strösocker och kryddor. rör kraftigt i 15-20 minuter. blanda mjöl och bikarbonat, som du tillsätter till degen, som sedan arbetas blank och smidig. degen ska nu vila i 1-2 dygn. kavla ut tunt och ta ut kakorna med pepparkaksmått. grädda på smord plåt i 175 grader tills de får fin färg.

hipp mö?

eller möhippa!

i fredags klockan 2 ringde det på dörren och av någon anledning stirrade alla i familjen på mig, att jag skulle gå och öppna. jag sprang ner och i dörren stod adam (som i adam och eva, i lustgården alltså). en kompis lillebror iklädd en hudfärgad kroppsstrumpa med ett löv där fram och jag fick en likadan fast i tjejmodell att ta på mig, samt peruk och pannband. snyggt alltså. sen blev det bilfärd till jönköpings station som var full med folk och där fick jag gå runt och samla ihop saker som kan vara bra att ha - plåster, nål och tråd, soppa på konserv, kryddmått, kondom, blöja, ja lite av varje. dessutom hade jag min eminenta kör (mina vänner som sjöng så fint) att ta hjälp utav för att samla ihop pengar. 150 spänn blev det!

när uppdragen var klara åkte vi hem till min systers lägenhet för att äta god mat och jag fick efter någon timme byta om till lite finare klädsel, vilket var snällt! på kvällen sedan åkte vidare, men jag fick ögonbindel och musik i öronen så jag fattade inte vart vi var på väg. målet visade sig vara ladies night! sjukt kul och värt att gå på! (och mina förväntningar var inte höga kan jag medge) kvällen slutade med pyjamasparty och övernattning hos min vän elina.

tack kära vänner för en riktigt rolig dag! ni är så fina så!


g o d j u l

de senaste dagarna har jag julpysslat och pyntat för fullt! inga tomtar - men granar, mossa, lingonris, blåbärsris, spetsar, band, ljus och vimplar! tidigt kanske, men jag rättfärdiggör det med att vi åker härifrån om en månad och ska det pyntas så vill man ju hinna njuta av det, right?



vimplarna gjorde jag jätteenkelt - gjorde en trekantig mall i papper, ritade av den på tyget, la till någon centimeter i överkant så man kan sy en kanal längst upp, klippte ut dom och sydde kanalen! sen hängde jag bara upp dom på ett papperssnöre som jag köpt på ikea för nåt år sedan.
lätt som en plätt!



granpyntet (kallar man det girlang?) har jag också knåpat ihop. jag köpte zinkhjärtan och linsnöre i himlen runt hörnet (den mysigaste inredningsbutiken här i övik) och sen knöt jag bara fast hjärtanen på snöret med undefär 30 centimeters mellanrum. tanken var att den skulle hänga på väggen men sen hamnade den i granen i stället. vi får väl se om den blir kvar där.



ljuset och det rödrandiga snöret är köpt på ikea, spetsen har jag hittat på loppis och zinkhjärtat har jag köpt på himlen runt hörnet. lingonriset har jag bara bundit ihop till en bukett som jag lagt bredvid.



min mamma hittade den här lådan på loppis och köpte den till mig och mattias. han kommer nämligen från örebro så hon tyckte den passade bra och det tycker vi också! nu ligger det lite stickprojekt i. det vita ska bli tovade, varma tofflor till mig. kan behövas uppe i höga nord.



här är en glasburk med blåbärsris, som så småningom kommer slå ut och få små gröna blad!



ett knippe lummer..



det fantastiskt fina durkslaget fick jag av mattias i födelsedagspresent! struten är köpt på ikea, och i den har jag satt lite lingonris.



nu snöar det så mycket ute så att luften är helt vit! mysigt! snart jul på riktigt alltså.

mycket på en gång

i helgen, närmare bestämt lördags, fyllde jag tjugoett år! dagen firades med frukost och paket på sängen tillsammans med mattias, stor hantverksmässa utanför stan med några goda vänner, fantastiskt god lunch, häng i soffan och efter att vännerna åkt hem så fixade mattias fruktbricka till oss som vi kalasade på till tv-programmet ”så mycket bättre”. B R A dag!





fota i smyg..



I söndags tog vi en utflykt till skogen för att plocka lite dekorationsmaterial till julen! Vi åker härifrån redan om en månad (för att kunna fixa med bröllopet) så julpyntet har redan satt igång för vår del och det är hur mysigt som helst!

 

kullerbytta i mossan!


Announcement

jag ska gifta mig med min älskade vän mattias, och inte vilken dag som helst, utan på självaste nyårsafton! jag ska alltså bli en fru - fru lovisa. jag gillar’t!

RSS 2.0