dagens fynd!

jag har länge kikat på dessa tallrikar, både djupa och flata, och idag hittade vi dem för halva priset. 



så vi gjorde ett riktigt kap! roligt roligt!

dagen som gick

vi tog en liten tripp till stockholm över dagen igår! (mattias skulle gigga och jag hängde med och njöt av våren i staden) hela förmiddagen ägnade vi åt shopping och åt att sitta i kungsträdgården och titta på körsbärsträden som blommar för fullt. så här fint var det!







vi gjorde som så många andra, posade lite grann.
stockholm ska upplevas på våren alltså!

en sommarsöt liten fröken

sötare än den här lilla damen får man leta efter.



våra vänners lilla dotter och för nuvarande också vår homie.

fika i trädgår'n

idag har jag jobbat lite grann, hjälpt till på en gård i närheten med att kratta ihop grenar och att putsa fönster, sen kom jag hem lagom till det här.



milkshakefika på en filt i vårsolen tillsammans med hela gänget. vi och familjen Å. mysigt!

pang i bygget

då och då får jag höra att jag är klantig och idag har det hela bekräftats än en gång. tidigare idag behövde jag nysa och tänkte då rikta mig bort från matbordet, som det sig bör. jag hade dock inte räknat med att det skulle stå en stol precis där.. det sa attscho och pang - resultatet blev ett horn precis mitt i pannan. så om ni möter en ung dam i tjugoettårsåldern med en ovanligt stor böld i pannan är det förmodligen jag. kom gärna fram och säg hej.

en slev tack.

idag har vi varit på i öhr på lite utflykt. där finns en handelsträdgård som är supermysig med vackra vatteninstallationer och fina miljöer, så det är en fröjd att gå där och titta på växter. vi köpte en lavendel på stam och ett par krukor, som det kommer bilder på så småningom. där finns också en loppis som egentligen var stängd idag men som vi fick gå in i ändå. och det var bra för där hittade jag en emaljerad soppslev.







mycket fin, tycker jag.
sen fikade vi på öhrs lantcafe och satt ute i solen och njöt av värme och gott sällskap!

vem är du?

jag ser att det är ganska många nya som tittat in på bloggen, och nyfiken som man blir undrar jag förstås vem du är? skriv gärna en rad eller två. det skulle göra mig glad!

vackert mitt i kaoset

idag på förmiddagen plockade jag och våra vänners dotter, lilla fröken E, lite blommor. hon plockade blommorna, bokstavligt talat, medan jag fick ihop ett par buketter med stjälk och allt.





nu hänger en liten bukett i vårt fönster i den fina ljuslyktan/vasen från jordgubbar med mjölk som kom igår.

just nu känner vi oss trötta, efter tre veckor av renovering och inflyttning. ibland önskar man att det gick att knäppa med fingrarna så allt helt plötsligt var på plats. jag längtar efter att kunna sitta i soffan med lite thé och fruktsallad en hel kväll och bara njuta av livet. aja, den tiden kommer.

i hörnet



inatt sov vi vår första natt i det fina huset! känns härligt att vara på plats på riktigt även om det står flyttlådor och saker överallt än så länge. på grund av kaoset kommer inga hela rumsbilder riktigt än, utan ni får nöja er med lite detaljer så länge. jag är så förtjust i vårt tvättbräde, det syns verkligen att det är väl använt!

glädje

jag såg att Me and my home tipsade om min blogg. det gjorde mig glad i hjärtat!
att någon utom min man och min mamma läser min blogg. att någon tycker att den är fin. att någon till och med gör sig besvär att tipsa om den.
T A C K !

välkommen



huset by night. ser inbjudande ut tycker jag.
idag är alla möbler på plats, imorgon blir det vi som får flytta in! nu väntar sömn, efter något kapitel i den förlorade symbolen av dan brown. natti natti.

när livet är som bäst

helgen har spenderats med dessa fantastiska två.



på söndagen var vi på lång brunch. riktigt mysigt.



känner att den här helgen har gett mig en riktig energiboost och massor av inspiration. så tack kära vänner för fina dagar!

kvällens

detta är kvällens klädsel, som tack vare gammal spegel knappt går att se, men ändå.



kofta - gammal från monki, tröja - hm, kjol - gammal från åhlens som förmodligen ska sitta vanligt men jag köpte en mindre för att kunna ha den i midjan. därja.



senare ikväll blir det en liten tripp till borås. där ska vi umgås med väldigt goda vänner! so long.

smakprov...

...från vårt rum!





på grund av inflyttningskaos visas inte mer än så här just nu. men visst är det vackert?!

loppisköp del II

jag och mattias har pratat ett tag om att köpa ett stort fint skåp, så när vi åkte till loppisen östregård i helgen var det just det vi tittade efter mest.



och här är det! fungerar perfekt som garderob just nu. här syns också ett litet smakprov hur timmerväggen i vårt rum ser ut..



fina beslag..



dessutom var skåpet redan vitmålat så det var bara att tvätta av och ställa in. väldigt passande eftersom det finns lite annat att pyssla med i hus- och möbelväg just nu.

hurra!

igår flyttade vi upp en massa grejer på övervåningen i huset och jag var där ett par timmar och ställde i ordning vårt rum. det blir FINT! känns helt fantastiskt att se våra möbler i en miljö där de faktiskt passar in.
vårt rum har fönster i tre riktningar och är öppet ända upp i nock. det är råspont på alla väggar utom en där det är grovt timmer. allt är vitmålat så det blir ett härligt ljus. lite fotografier kommer efter helgen när vi fått flytta in på riktigt och kommit i ordning. roligt!

en favoritsak

vi är glada ägare till några saker som jag tycker lite extra mycket om. här är ett exempel.



min pappas gamla kameraväska!



med tydliga sömmar på locket.



och inuti är den röd! finfin!

det hade inte gjort något

denna man saknar jag nu:



min man alltså.
han är i stockholm och skriver låtar, men för mig hade det inte gjort något om han hade kommit hem nu istället.

en lyxig måndag

idag är en helt fantastisk dag! soligt, varmt och skönt!

på förmiddagen städade jag och fru Å på övervåningen i huset där vi snart kan få flytta in. vi tvättade och putsade alla fönster, så nu är de rena och fina. golven håller just nu på att poleras och när det är klart är övervåningen redo för att möbleras. sen är det bara undervåningen kvar och där finns lite att göra fortfarande. så någon definitiv flytt blir det inte på ett par dagar.. men det går framåt!

nu, efter en god lunch, sitter jag i en skön fåtölj på en stor balkong i linne och låter magen och armarna få sina första strålar av den svenska solen för i år. livet är allt härligt ändå.

loppisköp del I

jag lovade ju att visa bilder på vad som hängde med hem från den stora loppisen östregård.
loppisköp del I, håll till godo!





såna här kan man inte få för många av, två fina hemmavävda handdukar i lite grövre material och mörkare nyans med röda ränder på.





hittade även ett gammalt fint glas med mönster i som kommer funka utmärkt till
värmeljus eller som vas.

del II kommer inom kort, stay tuned.

något jag gillar...

...är loppisar! och den bästa heter östregård och ligger utanför moheda i småland. idag har jag och min make fyndat litegrann. bilder utlovas inom kort!

20-årskalas

detta var vad gårdagen ägnades åt - vi firade att ungdomskören livslust, i ledning av adan brown, fyllde 20 år!



på tjugo år har kören haft ca 1200 medlemmar och utav dem var vi runt 300 som kunde vara med igår. själv var jag med i kören 2005-2008. fantastiskt roligt! livslust är sveriges största ungdomskör som haft 100-120 medlemmar i genomsnitt de 10 sista åren. vi var så många att de var tvungna att bygga ställningar på hela scenen som vi kunde stå på! det var en mäktig känsla. en stor eloge till adan brown som lett kören alla år utom två och som fortfarande minns namnen på varenda en som varit med! det säger lite om hans engagemang.. tack för en härlig dag!

dolda skatter

igår traskade jag och mamma runt i byn lite, tittade bland annat in i fönstrerna på ett gammalt hus där ingen bor och såg en massa fina gamla saker. varför inte skänka lite saker till mig tänkte jag då? gamla fönster och dörrar, krukor, möbler, sockerlådor.. den enes skräp är en annans skatt.

slut på tystnad

efter en omfattande flytt från övik till småland så har jag nu lite tid att blogga igen. det har varit en och en halv veckas slit med allt ifrån städning och packning till husrenovering där jag målat i tre dagar. idag var första dagen som vi tog oss lite vila och det var välbehövligt! men oj så slö man blir när man slappnar av och allt kommer ikapp.

så småningom kommer det bilder på vårt vackra sommarboende, det ska bara renoveras klart först. förmodligen kommer vi flytta in i mitten på nästa vecka.. så länge får ni njuta av ett gammalt fotografi på två vackra gamla släktingar till mig.


RSS 2.0