en dag på kollo.

ikväll är det dags för den fabulösa filmfestivalen Guldstenen här på kollo! det bjuds på filmer som barnen gjort, rolig pausunderhållning i form av airband och modern dans av fyra eminenta dansare som inte har en aning om det än. betoning på rolig alltså.
innan dess är det Reversus ad Futurum - en femkamp i tidens tecken. då ska jag vara upplysningsman för en liten stund. kollo är kul. alla borde testa!
nu ska jag gå och leta upp bra utklädningskläder!
so long.

lovis på kollonin

tystnaden, mina vänner, beror på intensivt och fantastiskt kollojobb. jag är alltså inte död eller trött på att blogga, bara upptagen och i behov att vila de små stunder som blir över. nu har jag min första ledighet på två veckor, så nu ska här sovas och tvättas och bloggläsningen ska tas igen. dessutom blir det lite häng på en konferens utanför stan, eftersom mattias ska spela där.

kollo måste vara det bästa jobb man kan ha! man får hänga med sköna ungar, med finfina vänner (!!), vara ute dagarna i ända, pyssla så mycket man orkar, planera galna aktiviteter och äta god mat - ofta. dessutom jobbar både jag och mattias på kollo och det är guld att kunna dela det och vara på samma plats!


en styck blomma



lätt och snabbt slängde jag ihop en sån här blomma idag. väldigt bra pyssel om man inte har så mycket grejer hemma. allt man behöver är lite tyg av något slag, nål och tråd. eventuellet en säkerhetsnål om du vill att det ska bli till en brosch. tipset kom från tyska Fräulein Klein.



tänkte att jag skulle göra ett armband med några mindre blommor på till min systers bröllop. kan nog passa bra!

förtidsstudent

min syster tar studenten om två veckor, samtidigt som jag och min man jobbar på kollo. men vi ville självklart fira henne ändå, så därför lagade vi en trerätters måltid med italienska influenser som vi bjöd henne på igår.



till förrätt gjorde vi bruschetta, och till huvudrätt en pestopasta med kyckling och permesan. efterrätten blev vit chokladmousse med hallon.



min kära syster!



vi satt och njöt av maten ute i trädgår´n. helt rätt.







när vi var mätta på huvudrätten tog vi en promenad. min morbror, mamma, pappa, syster linnea, jag och mattias.



solnedgång över dammen.





vi gick på en liten väg som leder till ett vackert hus där ingen bor.





med de finaste dörrarna!



och gamla fönster.



här längs med ladugårdskanten gick vi och plockade glasbitar som barn.



skogsstjärnorna blommar så jag passade på att plocka.





stort  g r a t t i s  på studenten linnea!



när vi åkte hem var klockan halv tre och det började ljusna igen. sen bromsade vi för en älg och det gick bra. femte älgen på två veckor - landet, ni vet.

mer slöjdat



har idag gjort min andra skapelse av trådar. går väl inte att påstå att den är det vackraste jag sett, men den står upp och den fungerar som hållare för hushållspapper. dessutom är det alltid roligt med sånt man gjort själv.


efterlysning!

någon som har fyra såna här tallrikar att sälja till oss? eller vet något ställe där man kan köpa?


(bild lånad från bloominghome)

vi saknar nämligen fyra stycken i mellanstorleken, 30 cm i diameter. säg till om du ser/hör/vet något, tack!

ska man våga?



ja, ska man våga rosarött läppstift, det är frågan. jag har alltid tänkt mig att läppstift inte är min grej, att jag har tillräckligt stor mun som det är. men kanske att det är dags att tänka om?


RSS 2.0