inspirerande skor



eftersom det är så tråkigt (läs snöigt) väder idag så blir det inga inspirerande vårbilder på solsken och vackra blommor utan en bild på mina bröllopsskor. de är fina de med.



skorna är köpta på urban outfiters innan jul.

sysugen

jag är väldigt sugen på att sy lakan. det finns så många fina tyger, och jag känner för något blommigt och somrigt.. ska nog beställa lite tyg och sätta igång när vi flyttat söderut.


(bild lånad från Allt i hemmet, tryck på bilden för att komma till sidan)

dessutom skulle jag vilja ha det här fantastiskt fina bäddsättet i mintgrönt med rosor från åhlens. skulle ligga fint i vår säng! "bädda i mormors stil" - ja, det vill jag göra.

på min önskelista

just nu är jag väldigt köpsugen! - tyvärr, får jag nog lov att säga eftersom det inte finns så mycket utrymme för shopping these days. det finns så oändligt med fina grejer att inhandla, och jag har en hel mapp med länkar till saker jag önskar mig. här kommer några exempel!

(tryck på bilderna så kommer du till butikerna där varorna finns)


(bild lånad från Ellis Corner)
en liten lykta som i sommar kan passa minst lika bra som vas för småblommor.


(bild lånad från Bloominghome)
lite porslin.


(bild lånad från Gårdsromantik)
en lampa i fattigmanssilver.


(bild lånad från Jordgubbar med mjölk)
hela kittet med dessa handgjorda städsaker - bunkborste, diskborste, sopset, klädnypor..

slutligen önskar jag mig ett vackert hus på landet! inte för mycket begärt va?

hett tips!

idag vill jag tipsa om en ganska nyöppnad inredningsbutik där man kan köpa massor av fina saker!
klicka på bilden för att komma vidare till butiken, som öppnas i nytt fönster.



ta dig en titt vettja!

lappyssel



hemma hos oss har det pysslats hela eftermiddagen! lite lappteknik.. vad det ska bli kan inte avslöjas än på ett tag. kan avslöja att jag är nöjd iallafall.

hamnfika

idag kokade jag chaithé och skar upp lite kademummakaka som jag tog med mig ner till hamnen. där satt jag sen och njöt i solen och värmen.



mycket härligt!

ljuvlig kaka

i helgen var det ladies weekend för oss och familjen Å. våra karlar gjorde alltså all mat, med trerätters varje gång, som tack för att vi fruar stått ut med tiden här uppe.



till efterrätt serverades denna goda kaka, gjord av mascarponeost och vit choklad.



tack för sådan lyx.

flyttpackningen..

.. har nu börjat.

denna gången känns det dock roligare än vad det gjort förut. det ska bli härligt att komma neråt landet, bo i ett vackert och ljust hus på landet och träffa våra nära. dessutom ska det bli härligt att ha naturen utanför fönstret och inte en ful byggnad. tänk att bara kunna gå utanför dörren och plocka in kvistar att sätta i vatten! inget krångel, bara fantastiskt.

nu ska jag äta ägg, ha'de.

sista gången

eftersom vi snart flyttar från övik börjar det bli att vi gör saker för sista gången. idag till exempel ska vi gå till elimkyrkan för sista gången. känns lite märkligt att vi nu ska säga hejdå till vissa som vi lärt känna i kyrkan.
man lämnar en sak, kommer till en annan.



det är bra att vissa saker finns kvar iallafall, som maken!

hurra hurra

på carros födelsedag!




tips!

imorgon, mina vänner, får ni inte missa körslaget! vår vackra vän jasmine kara är nämligen med och tävlar! självklart ska vi vara med och rösta fram henne!



bilden har jag lånat här. det finns också en intervju att läsa om man vill det.

en styck låda

jag lovade ju att lägga in en bild på den fina gamla lådan jag köpte, så - håll till godo.





i helgen får jag och fru Å bara koppla av medans våra makar står för maten. inte fel alls!

nattliga nöjen



något som faller mig in lite då och då är att testa olika frisyrer och huvudbonader.
det händer inte så ofta och det händer aldrig på dagtid, utan typiskt nog mitt i natten när jag är uppe sent och ska gå och lägga mig. hur som helst fick jag ett infall igår att sätta sjalett på huvudet ala 40-tal. typ.
jag testade även att knyta håret i en dubbelknut där bak istället för att sätta upp en vanlig tofs.
så, vad gör du när natten smyger sig på men du är för pigg för att sova?

städning

mattias är i skolan och spelar cs med klassen så jag har en kväll för mig själv. vad passar bättre då än att gå igenom alla bilder på datorn och sortera och rensa? phew, vilket arbete! att man inte rensar på en gång!?



mitt bland alla bilder dök denna upp, en sushibricka vi köpte hem när vi var på cypern för något år sedan. det var inte bra, för nu bara skriker min mage efter god sushi! jag får helt enkelt gå och se om jag hittar något annat att tysta magen med.

baka baka liten kaka

jag fick äran att passa fröken E under ett par timmar. vi hann både gå till affären och handla och sen baka en kademummakaka.



hon hjälpte till att hälla i alla ingredienser, och medan jag plockade fram grejer och donade så passade hon på att plocka upp strösocker från bordet och stoppa i munnen.



det bästa av allt var så klart när smeten var färdig och vi slickade upp det som blev kvar på visparna. gott!

för bra



efter lång tids letande i inredningsbutiker efter såna här krukor med patina hittade jag idag fyra stycken på loppisen här i stan. till bra pris dessutom - tre kronor styck.
inte fy skam!

dessutom köpte jag ett par fina gamla lakan och en gammal låda. den får ni se en annan dag, nu är det nämligen för mörkt att ha fotosession.

loppis är bara för bra.

från guld till vit



ett infall jag fick häromdagen var att måla om vår lilla spegel som hänger i hallen. den var guldig men är nu vit.
kändes bättre så helt enkelt.
spegeln är köpt på ikea för något år sedan, och jag gillar den skarpt tack vare de fina pluttarna på ramen som går längs med glaset.

goda ord och fina bilder


sj borde börja prata

jag skulle åka från ö-vik till alvesta.
när jag hade åkt buss i två och en halv timme och var framme i sundsvall där jag skulle byta till tåg insåg jag att - skit - jag har åkt fel dag! jaja. jag satte mig på tåget mot sthlm iallafall och konduktörerna var snälla, hjälpte mig och gav mig en sovplats. där någon gång ställde jag mina väskor åt sidan. sen gick jag genom ungefär åtta vagnar för att komma till min plats. insåg när jag var nästan framme att jag hade ställt väskorna på andra sidan tåget och bestämde mig för att hämta dem morgonen därpå eftersom jag var så trött. allt bra hittills.
på morgonen när jag ska hämta väskorna och nästan är framme i rätt vagn, öppnar jag dörren för att kunna gå igenom sista slussen och möts av sthlm central som hånler åt mig i ansiktet. vagnen med mina väskor har åkt vidare till göteborg. tack för det.

nåväl. allt det där beror på min egen lathet och idioti. bara mitt eget fel.

hela förmiddagen igår gick åt att jaga mina väskor. jag tänkte att det är perfekt att de kom till göteborg eftersom jag ska dit idag! men nej, väskorna skickas tillbaka till hittegodscentralen i stockholm och det är ingen som vet vart mina väskor finns nu eller vem som är ansvarig för dem. ingen vet när de kommer dit heller, det kan ta en dag, det kan ta en vecka. det enda jag kan göra är att vänta på att de kommer till sthlm! jag som inte ens ska till sthlm!!!

jag ringde drygt tio samtal till olika personer på SJ, stockholms central, göteborgs central, hittegodscentralen i sthlm och fick ingen hjälp. enda stället jag fick ett vänligt bemötande och också hjälp med hur jag kan gå tillväga var på göteborgs hittegodscentral och de har inte ens något med SJ, eller mina väskor, att göra!!

jag vill inte bli runtslussad mellan tio olika personer för att ingen vet och kan svara på mina frågor. jag vill komma rätt med en gång!
jag vill ha möjligheten att hämta mina väskor i göteborg om det är där dom hamnat. jag vill också ha möjligheten att få väskorna skickade till stockholm om jag hellre hade velat hämta ut dem där. nu har jag som resenär inget val.
allt detta på grund av brist i kommunikation.

SJ borde börja prata!


vill ha

var suuupernära att köpa hem en sån här precis:

en sängkappa i linne från h&m home.
har velat göra det ända sen i höstas men har inte blivit av. får nog vänta en månad till.

kungörelse

nu har det hänt.

efter ett uppehåll på tre år har jag trillat dit igen. bokstavligt talat.
fötterna gled åt vänster och kroppen föll åt höger, huvudet small in i en parkerad bil. nu, tio minuter senare, sitter jag hemma och känner mig lite småyr.

jag klarade mig länge ändå.

sagan om sötgröten

hittade denna bok på loppis i umeå och blev genomglad.



min älskade mormor läste nämligen sagor ur den för oss barn när vi var små.



framförallt läste hon sagan om sötgröten, om fattiga inga som får en magisk gryta av en gammal och ful kvinna i skogen. det fina med grytan är att man bara behöver säga åt den att koka, så kokar den och förser med gröt. problemet är bara att ingas mamma inte minns hur man får grytan att sluta koka, så det slutar med att gröten rinner ut ur huset och sprider sig över hela byn. och så får de äta tills de får ont i magen av mättnad istället för hunger. rekomenderas skarpt!

RSS 2.0