träd räd äd d

min plan är just nu att lära mig programmet illustrator, och här är min första egna illustration. lockiga träd - man måste börja nånstans.




loppisfynd

under sommaren har några loppisrundor hunnits med och en del nya grejer har tillkommit i vårt hem, som vi inte får förrän 1a oktober. i och med att vi bott i en resväska de senaste tre-fyra månaderna så har dessa köp hamnat i kassar i en väska nånstans. så - en redovisning av sommarens loppisfynd kommer göras så snart vi har en plats att ställa grejerna på. okej?

herr kantarell

titta vilken skatt vi hittade i skogen på väg hem från en loppis i söndags.



skatten rensades, stektes i smör och åts på mackan till kvällsmat. hur gott är inte det!?

fina dagar, fin kvällsmat









när jag var hos min syster och hälsade på i veckan hade vi två mysiga dagar! och lyxig kvällsmat i form av american panncakes med blåbär i och två sorters hemmagjort sylt. inte fy skam.

hur ond kan ondskan bli?!

varje dag får vi tråkiga nyheter - om kvinnan som fått bröstcancer, tjejen som dött alldeles för ung, unga killen som blir mobbad i skolan och går dit med en stor klump i magen och allra helst inte går dit överhuvudtaget. vi hör om barnet som får ta hand om sina fulla föräldrar och som sover med ett skärp under kudden för att kunna gå emellan om pappa skulle börja bli våldsam mot mamma. läser om den unga tjejen som säljer sin kropp till vuxna män, för vad skulle hon annars duga till?

ibland blir vi så fullproppade med alla dessa nyheter att vi inte orkar eller kan ta in allt. vi hör, regestrerar och går sedan vidare. tänker att det är synd om de som har de så.

men - stanna upp. bli stilla ett tag. ta in och känn efter.

jag blir vansinnig. hur ond kan ondskan bli?!

jag blir också tacksam.
tacksam för att jag tror på en gud som säger att det är inte kört - en dag kommer det inte finnas några tårar. inga skrik av smärta. ingen död, ingen sorg, inget förtryck, ingen klump i magen.
tacksam för att jag tror på en gud som har världens största axel som är skön och mjuk att luta sig mot. som tröstar. som älskar. som vill mitt och ditt bästa.
jag blir tacksam för att jag har en fantastisk familj och fina vänner som stöttar och som jag i min tur får stötta.

jag blir också taggad till att göra gott för de som finns runt mig. att uppmuntra, älska, hjälpa, vara motpol mot allt det tunga och mörka.

hur känner du?

galen?

idag möblerade jag om ett helt rum alldeles själv. och sen möblerade jag tillbaka det direkt igen. mitt skapandebehov är så stort att det tar sig märkliga uttryck.

längtan

sitter och drömmer om ljuvliga pasteller och pudriga färger, vackra möbler, ett hem. lyssnar på bon iver. jag har så mycket idéer. vill att oktober ska vara här och nu så vi får vår lägenhet.


i goda vänners lag

idag åker jag och hälsar på dessa fantastiska två.



det blir härligt!

man tager vad man haver.

nu när man bor i närke får man väl göra som kajsa varg och taga vad man hava. slängde just ihop en smoothieaktig historia som faktiskt bliev riktigt god. jag använde mig av 1 aprikos, 1 nektarin,
1 banan, lite basilika, lite citronsaft, lite tropisk godmorgonjuice, lite glass, lite yoghurt.
allt på känn.
den är att rekomendera!


världsligt undrande

nu undrar jag varför man inte gör fler strykbräden i trä? visst, lite tyngre kanske, men oh så mycket snyggare.


(bilden lånad från countrystyle)

brädan på bilden kan man köpa i countrystyles gårdsbutik i falkenberg. snyggt eller hur!?

gå lite snabbare.

jag har flera planer på projekt som ska genomföras när vi fått vår lägenhet, och nu kliar det i fingrarna. dessutom har jag ett annat, lite hemligt, projekt på gång som ni kommer få veta mer om så småningom. kan ju avslöja att det är roligt..



ibland önskar man att tiden gick snabbare. men bara ibland.

en favoritbild



på min käre vän och kollokollega, här i ett försök att flyga presenning vid extremt blåsväder.
kul grej.

vi har ett hem!

från och med första oktober har vi ett hem i örebro. känns finfint! så nu blir det lite av väntans tider fram till den stora dagen.

tack, tack för allt!

är just hemkommen från...

...frizon 11!

fantastisk festival. höjdpunkterna var, enligt mig, den fantastiska spelningen med two birds, impro allstars (improvisationsteater), att träffa vänner och all undervisning vi har fått ta del utav.
frizon är alltså en festival inför Gud som i år hade temat FRED på blodigt allvar. varje förmiddag och kväll är det gudstjänst och seminarier med undervisning som i år har handlat om att ha fred med gud, med mig själv, med andra och med skapelsen. mycket intressant. kolla in deras hemsida vettja, www.frizon.nu


utflyktsdag

en dag var jag och mattias på utflykt. vi packade picknickkorgen med god mat och åkte till en liten strand i närheten av min farmor och farfar. när vi hade ätit gick vi en promenad och jag visade mattias vart jag har spenderat alla sommarläger och hur man går till farmor och farfar genom skogen.



på deras gård finns massa katter, och så här dags på året finns små kattungar.





vi fick även lite fika. såklart. det är så mysigt att träffa farmor och farfar själva för då lär man känna dem på ett annat sätt än när hela släkten är med.

kan man flytta in i en klänning?

köpte en ny klänning som jag stormtrivs i! så här fin är den.






klädesholmen

för ungefär en vecka sedan gifte sig min syster på vackra klädesholmen. vi var där hela veckan för att fixa och dona och ha bröllop.



vi hann med att sola och njuta av klädesholmen och att busa med brudgummens syskonbarn.



en kväll var vi ute och åt på kylen. nästan alla beställde räkmacka och det var gott må jag säga!



efter maten traskade vi upp till en utkiksplats, med magisk solnedgång.



utsikt över hamnen.



vi passade på att kramas!



sen kom den stora dagen!



hur fina som helst! stort grattis A&P.
efter klädesholmenveckan hängde jag och mattias med till moder svea och fader abraham för lite vila.

nu syr jag istället

ibland kan jag vara den mest oeffektiva i världen.
får inget vettigt gjort, så nu ska jag göra nåt kul istället. sy lite grann tillexempel.


kära örebroare

nu har vi flyttat hit! eller iallafall har våra möbler flyttat till ett tillfälligt förråd och vi bor hos mattias föräldrar tills vi får en lägenhet (och det får vi snart hoppas jag!). så nu är det bara att leta bostad och söka jobb för min del.
har du något tips, om både lägenhet och jobb, så säg till vettja.

de senaste två veckorna har det hänt massvis - mer om det kommer snart!

RSS 2.0