eftermiddagens skapande

under ett äppelträd i trädgården står en utegrupp och idag blev jag sugen på att göra en ljuskrona till den. så med hjälp av lite ståltråd i två olika storlekar som vi hittade i en bod så knåpade jag ihop någon slags skapelse.





jag tvinnade tråden genom att vika den dubbel, sätta mitten på tråden runt ett dörrhandtag och sen tvinna på. fick en blåsa efter ungefär fem minuter, så handskar är att rekomendera.





idag blåser det så mycket att alla ljus utom ett hann slockna innan jag fick det på bild, men ändå! jag trädde på lite olivkvistar på kransen och så hamnade ett par syrenblommor i ljuslyktan i mitten. känner mig väldigt nöjd för att trådslöjda för första gången.

in tha studio



min man pluggar till låtskrivare/producent och i lördags fick jag äran att lägga lite demokörer till en låt som han och en kompis har gjort. det var kulkul! första gången jag sjöng in nåt på riktigt, om man bortser från kassetband när jag var liten.



ursäkta mobilkamerakvalitet.

vad som hänt...

de senaste dagarna har varit fullt upp. detta har jag gjort:



i helgen har jag varit utanför askersund och planerat kollo, där jag och mattias ska jobba i sommar. det kommer bli guld!



på vägen dit small vårt hjul, högt. bara att slänga.



på vägen hem stannade vi vid brahehus och turistade. fast mest åt vi och njöt av det vackra.



i måndags åkte vi till farmor och farfar för att hälsa på och för att hämta ett nytt reservhjul. där stannade vi hela eftermiddagen och kvällen, så länge vi kunde!

resten av dagarna denna veckan har jag jobbat, ända till sent på kvällarna.

hur man syr en påse



1. rensa skrivbordet.



2. klipp till en rektangulär tygbit. jag är inte så noggrann så jag mätte med hjälp av ett A3-papper (samma bredd men två papper långt)



3. lägg sedan rätsidan mot varandra. mät längs med sidorna ca 12 cm från påsens öppning, där klipper du ett litet jack rakt in, ca 1 cm långt. nåla sedan ihop på sidorna, från jacket och ner till påsens botten.



4. sy ihop där du nålat, från jacket och till botten på påsen. tänk på att placera sömmen så längt in som du klippt jacket för snyggast resultat. varför ser du i nästa bild..



5. jo, du behöver nämligen en liten cm som ska vikas in och då vill man ju att det går i samma linje som resten av påsen sen när man vänder. när det ser ut som det gör på bilden så viker du hela den delen på mitten och syr ihop med två parallella sömmarlängs med nedre kanten så du får plats för en dragsko.



6. ena sidan klar. så här kommer det se ut när du sytt första sidan. ett tips är att vända påsen när du syr ihop så du ser bättre och inte råkar sy i den motsatta sidan.



7. upprepa på andra sidan. så här ser det ut när båda sidorna är klara.



8. vänd ut och in på det hela så rätsidan kommer utåt. då kommer det se ut så här i kanterna om du gjort rätt.



9. nu är det dags att fixa ett band genom kanalen på påsen så man kan dra ihop den. det är lättast att få igenom med hjälp av en liten säkerhetsnål.



10. voila. nu har du en liten påse till förvaring. kanske av alla kablar till mobilen och datorn, eller till barnens nappar?

lycka till!

en släng av dålig inspiration

jag är en ganska estetisk person, alltså jag gillar att göra sånt som kräver inspiration och kreativitet.
att skapa.
vissa dagar kan jag sprudla av kreativitet - blogga flera inlägg, sätta igång och sy, redigera bilder, fixa med olika sorters layout och så vidare. men vissa dager faller alla försök till kreativitet platt precis framför näsan, och allt känns hur tungt som helst. tillslut orkar man knappt ens röra sig.

igår var en sådan dag.

då är det bra med en vän som bara kan lyssna och kanske hålla om en lite grann. att få tömma ut allt man har inom sig är befriande, både för kreativiteten och ens eget välbefinnandes skull.
det slår mig än en gång - utan människor runt omkring som sprider värme, ser en i ögonen och lyssnar, skulle det inte vara mycket med oss. inte med mig iallafall.

du är viktig.




stången på plats!



nu har vi äntligen fått upp en liten stång att hänga upp kläder på i vårt rum! att något så enkelt kan ta så lång tid. det blev fint iallafall, en grej som jag gärna tar med mig till nästa boende.


hägg

jag och mattias gick ut på en liten promenad och fick med oss det här hem, en liten bukett med hägg som blommar nu. det luktar så gott.



sen undrar jag - varför fick skomakarn ledigt mellan hägg och syren förr i tiden?

problem!

har sett att min blogg inte fungerar helt när man använder internet explorer som webbläsare. iallafall var det så hemma hos mina föräldrar. har ni märkt det med?! säg till isåfall så ska jag försöka åtgärda det!

snurrigt




bebispresent

till lille bebis Å ville vi ge något som var personligt så jag sydde ihop ett litet täcke. det blev grönt med vita prickar på och en spets längst med kanterna.





täcket blev en kvadratmeter stort, med dubbel kviltvadd i, för att det skulle bli lite skönare och mjukare att ligga på.

dans i skymningen

min man bjuder på en liten improviserad dansshow då och då - lika underhållande varje gång! håll till godo.







för att inte vara dansare är han ändå riktig dansant.

lilleman



välkommen hem lilleman Å.

det är något visst med små knyten. jag vet inte om det är någon slags inbyggd modersådra i mig som berörs, men jag blir helt trollbunden. kan sitta hur länge som helst och bara titta på den lille, hålla honom i mina armar utan att tröttna. hela grejen med bebis är så fascinerande, att det som börjar som ett litet liv i magen kan bli en hel människa där allt fungerar som det ska. eller hur?!




nybäddat är skönbäddat



sitter nerkrupen bland nybäddade blommor med milkshake och lite bloggläsning att ta igen. åskan och blixtarna härjar utanför, då är det mysigt att vara inomhus.
bra avslutning på dagen med andra ord!

utflykt!

jag och min snygga make kände igår att det var dags för lite tid någon annanstans än hemma, för en liten utflykt alltså. så vi tog bilen till jönköping och strosade runt på stan ett tag. sen köpte vi sushi och satte oss vid vattnet som går genom stan. det var härligt!



på vägen hem åkte vi upp till tabergs utkiksplats, längst upp på toppen. vi gick ut ur bilen i ungefär en minut, tittade ett slag, sen hoppade in i bilen och drog hem. det var vackert iallafall!


kvällssol



vackert ute...



och inne.

det här har varit en bra dag. familjen Å har fått en ny liten familjemedlem (stort G R A T T I S till dem!), jag har suttit ute hela eftermiddagen och läst bok och inredningstidningar. det bästa med att bo på landet är att de enda ljud man hör är naturliga ljud - sus i skogen, humlor, fågelkvitter. det är svårslaget!

försmak av sommar



det känns väldigt somrigt när man kan gå ut och plocka en liten bukett med andra blommor än vitsippor och tussilago! eller hur?

milkshake i det gröna

min kära syster har varit här och hälsat på, och vad passar då bättre än att dricka milkshake i en solig trädgård? inget, skulle jag vilja påstå. mattias fixade en med banan och 70% choklad plus chokladsås - mycket gott!









slurp, sa det. det var gott!
sen turades vi om i hängmattan medan syster yster gjorde sig i ordning för kalas.





det var en hit!

loppisköp

i förgår köpte jag en byrå på loppis och idag har vi hämtat den. fick ingen bättre bild på den än så här, upponer och liggandes i bilen..



förmodligen ska den målas, men vi får se - den ska ju inte invigas förrän till hösten när vi flyttar till örebro. än så länge får den stå i en ladugård och vila.

dagens utstyrsel



linne och byxor: weekday, kofta: vila, skärp: monki.



fötter: get.

lite socker på toppen



nu har jag fått upp en gardin på vårt rum som jag fixade av ett tygstycke jag hade på lager (eftersom vi har magasinerat alla våra gardiner under sommaren..). och inte en söm har jag sytt, det går ändå fick jag lära mig förra veckan.



det blev en rödvitrandig, som matchar en gammal låda jag köpte tidigare i år.



det känns bra så här långt, lite sommrigt med rött och randigt.

mopedreklam?



vissa bilder har förmågan att göra en alldeles glad och varm i kroppen, detta är precis en sådan! jag är så förtjust i hur skärpan ligger på min syster och att allt runt omkring är i rörelse. dessutom ser hon så nöjd ut över att få köra moped så det är inte klokt!
en riktig favoritbild alltså.

fundering



ibland undrar jag bara - vad ska det bli av oss?
tänk va många gånger livet har ändrat riktning på bara två år, hur kommer det då vara om tio, tjugo, trettio år? det är allt bra spännande!

sånt som är kul

jag gillar aktiviteter där alla är på samma nivå, som till exempel bowling!



det firade vi mattias lillasysters pojkvän med häromdagen. sjukt kul!

ett tydliggörande

huset vi bor i under sommaren är våra vänners, så även all inredning, förutom i mitt och mattias sovrum. där är allt vårt. ville bara tydliggöra det!


nyfix i rummet

igår fick jag ett ryck och möblerade om vårt rum och jag måste säga att det blev mycket, mycket bättre så här! luftigare och helt enkelt bättre känsla när man kommer in i rummet.





detta är vad man ser när man kommer in. känner mig nöjd faktiskt. lite småplock kvar bara, men annars så.

aprilväder i maj

jag är vanligtvis inte speciellt intresserad av väder (mer än att det är trevligt med sol och värme lite då och då) men idag har det varit ganska spännande omslag. se själva.



så här såg det ut 14.06. gigantiska snöflingor och hagel.



detta kortet togs 14.11, alltså exakt fem minuter senare. strålande solsken.
någon där uppe som har beslutsångest kanske? :)

kväll i köket



så här fint ser det ut i vårt kök. en liten sneakpeak bara.

valborg...

får mig direkt att tänka på en gammal taxichaffis som ofta körde skolskjutsen när jag var liten. sen tänker jag på stora brasor, körsång och kalla kvällar. nu får jag börja lägga till ordet slott i mina associationer. för så här firades nämligen min valborgsmässoafton.



vi gick till slottet i örebro, tittade på elden och lyssnade på kören. sen gick vi hem till en äldre herre som bor mitt emot slottet, och tittade på fyrverkerierna därifrån. jag har inte så mycket till övers för fyrverkerier i vanliga fall, men jag måste medge att det var ett av de bästa jag sett! kvällen avslutades med musikcafé i goda vänners lag.
en ovanligt trevlig valborg med andra ord. och ovanligt vacker, med ett slott precis bredvid brasan.

RSS 2.0