cypern del I

nu är vi hemma igen efter en helt fantastisk vecka på cypern. självklart har jag haft med kameran så nu börjar bildkavalkaden. första dagen slappade vi mest för vi började resan dit på natten vid halv tre. men andra dagen åkte vi på utflykt i bergen och till en charmig by som jag å mattias besökte sist vi var på cypern också.





vi var så klart tvugna att göra en favorit i repris. sist vi var här hoppade vi framför denna vackra dörr. nu hade de pimpat den lite extra med två plancher med gamla bilder från byn på sidorna.



jag är förtjust i gamla dörrar. den här hade finaste färgen.



det växte apelsiner.



vem vill inte ha ett turkost postfack och en fin gammal postlåda? så fint!



vi gick runt och tittade på alla hus och charmiga gränder. och så köpte vi cypriotiskt kaffe och glass på ett litet café i byn.



sen åkte vi vidare upp i bergen, till högsta toppen för att kika på utsikten. där fanns massor av snö kvar och det var bara 10 grader varmt. längst upp ligger det en militärstation och när vi gick ut för att se på utsikten så kom en karl springandes och sa att vi inte hade tillåtelse att vara där. så det var bara att gå tillbaka. märkligt tyckte vi, mattias familj har nämligen varit där flera gånger innan.



uppe i bergen finns cyprus ski club. det kändes märkligt att man kunde sola och bada ena studen och åka skidor andra.



efter bergsturen tog vi oss vidare till en liten charmig by, loufo, där vi stannade och åt meze. svenskar som vi är ville vi sitta på takterresen i solen och titta på utsikten under tiden, väldigt märkligt enligt cyprioterna.



ägaren av restaurangen bar i alla fall upp bord och stolar åt oss och kom sedan med mat i flera omgångar. när vi skulle betala notan tog han inte kort men sa att vi kunde betala nästa gång vi kom, inga problem! men då skrapade vi ihop kontanterna vi hade på oss och fick ihop så vi kunde betala.

när vi kom hem gjorde vi oss iordning och åkte ner på stan för att hänga med mattias systers kompisar. där åt vi meze igen, men på en syriansk restaurang så det var lite andra rätter och hur gott som helst! sen avslutade vi kvällen med milkshake på häägen-dazs!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nu är vi på Cypern, solen skiner, vi har badat och har det bara bra.

2012-04-27 @ 17:28:27
Postat av: Anonym

Glömde skriva vem som var på Cypern, det är Moni, Willy och Julius.

2012-04-27 @ 17:29:24
Postat av: distant diying

hallå sånna postfack ska väl vi ha?!

2012-04-28 @ 22:59:43
URL: http://distantdiying.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0